Baby

#bodyafterbaby

Vorig jaar rond deze tijd woog ik zo'n 16 kilo meer dan nu. 

Dat heeeele eind?!

Zo. F. en ik (en A.!) zijn terug van een fabeltastische vakantie in Bretagne. Blauwe zee, rotsen, stranden, hortensia's, trollendorpjes, heuvels, riviertjes, crêpes: alles. En eigenlijk ging het ook gewoon heel goed, met een 9 maanden oud jongetje erbij. Daarvan wisten F. en ik ook niet wat we konden verwachten. De eerste dagen was hij een beetje van slag ('Blijven we hier?!') maar daarna vond hij het allemaal wel prima. We kregen een routine: 's ochtends een slaapje en wij lekker lezen in de tuin van het huisje, dan lunchen en Ergens Heen. Omdat A.

39+3

Dit jongetje. Vandaag is hij precies even lang ex als in utero. Het gebeurt zo vaak dat F. en ik elkaar aankijken en zeggen: 'Kun jij nou gelóven dat hij al 9 maanden is?' (Hieronder een foto van mijn buik op zijn dikst (niet zo dik, want ik kon mijn schoenen nog zien ;)) op een herfstige dag eind oktober en van mini, bijna 40 weken (iets meer dan 9 maanden) oud.)

Competenties, bah.

Vorig jaar rond deze tijd was ik aan het afstuderen bij de lerarenopleiding. Ik schreef héél veel verslagen, over mezelf, over de klas, over lesgeven, over het vak Nederlands en natuurlijk over competenties. Com-pe-ten-ties. Uiteindelijk kon ik het woord niet meer horen, maar goed. Heel belangrijk natuurlijk, die competenties. Oftewel: wat je kunt. Tegenwoordig vindt niemand het meer interessant wat ik kan, maar gaat het er vooral over wat 't Aapje kan. 

TAG: de mommy wars

Och, och wat heb ik me verbaasd (en verkneukeld, alles) over de verschillende meningen die er heersen over baby's. En ouderschap. Echt waar: zodra we niet alleen als F. & S. maar ook als 'ouders' door het leven gingen vonden ineens heel veel mensen het nodig om iets te zeggen over Hoe Het Moet. Van 'Je moet geen Kruidvat-luiers kopen' naar 'Laat maar huilen' en van 'Als je wilt dat hij doorslaapt moet je...' naar 'Waarom doe je niet...?'

Baby: wat niet leuk was

Laatst hoorde een consultatiebureau-arts een hartruisje bij de baby van een kennis. En las ik op een blog over een niet zo fijn uitgevallen hielprikuitslag. En dat deed me terugdenken aan baby A.'s eerste dag op aarde: 29 oktober. Geen leuke dag, maar gelukkig heb ik nooit meer reden om eraan terug te denken, nu 't jongetje richting de 7 kilo gaat en een frisse roze kleur heeft. Ik heb er nooit eerder over geschreven, maar ik vond 't toch wel een stukje waard: de dag waarop er Misschien Iets Was met hem.

Het Bevallingsverhaal lezen?

Ik vind 't altijd interessant, zo'n verhaal. Dus speciaal voor jullie heb ik 't neergepend. En foto's van baby A. toegevoegd natuurlijk.
Wil je 't wachtwoord? Stuur me dan even een mail :).

Lijstje: leuk in week 51

De weken vliegen voorbij en op het moment dat ik vandaag inkakte op de bank dacht ik: 'O ja. Een stukje.' Dus vooruit. Een stukje over de leuke dingen van de afgelopen tijd.

Pages

Subscribe to RSS - Baby

Search form