Terschelling

Kerstig Terschelling door een lens vol zand

Kerst, daar hoort nu eenmaal heel veel familie en heel veel eten bij, dus dreven we af naar een winderig eiland. Met van die dagen dat je nauwelijks vooruitkomt op het strand (maar waarop chocolademelk in een strandtent wel extra lekker smaakt) (al knarst er iets tussen je kiezen…).

image

image

10 tips voor Terschelling

Iets meer dan een week geleden was ik nog op het middelste Waddeneiland. Wil je ook een keer gaan uitwaaien? Hierbij 10 tips voor op het mooiste eiland van Nederland. 

image

Vakantie: Terschelling (fotopost!)

‘Wij gaan naar het Bonaire van het noorden,’ grapten F. en ik als iemand ons vroeg waar we heen gingen op vakantie. We hadden nooit kunnen denken dat we van de 14 dagen maar liefst 13 in korte broek en op slippers zouden doorbrengen (en heel veel op een handdoek aan het strand). Twee  ochtenden waren er wolken en dan maakten we lange wandelingen. We zagen zeehonden vlakbij zwemmen, dobberden in de Wadden- en in de Noordzee en genoten van lange zomeravonden. Van zout op je huid, bitterballen in een strandtent en avondwandelingetjes door het dorp. Foto’s? Ja, die heb ik: heel veel!

Kerst: uitwaaien op Terschelling

Dit jaar waren we in de kerstweek op Terschelling. Lekker hoog en droog bovenop het duin, waar je ’s avonds de feestverlichting in het dorp ziet en overdag de schuimkoppen op de Waddenzee. Want het waaide hard vorige week! Dat maakt wandelen op het strand nog veel leuker.

image

Met zo'n uitzicht wakker worden is toch fijn? (Vooral na een te kort nachtje.)

Vakantie: Terschelling in korte broek

Op de boot naar Terschelling begon de zon te schijnen en in de dagen die volgden heb ik mijn korte broek eigenlijk altijd aan gehad. In het huisje bovenop het duin voelde het als kamperen: het ontbijtje in de ochtendzon. Daarna liep ik door het dorp voor een kopje koffie bij oma thuis aan de haven. We dronken veel te veel wijn, rolden te laat ons bedje in en het licht van de vuurtoren hield me soms wakker. Op donderdag maakten we een wandeling van 15 kilometer door prikkelbosjes en over steile duinen en een strand waar niemand was (maar waar we wel twee zeehonden zagen).

Subscribe to RSS - Terschelling

Search form