Vakantie

Dat heeeele eind?!

Zo. F. en ik (en A.!) zijn terug van een fabeltastische vakantie in Bretagne. Blauwe zee, rotsen, stranden, hortensia's, trollendorpjes, heuvels, riviertjes, crêpes: alles. En eigenlijk ging het ook gewoon heel goed, met een 9 maanden oud jongetje erbij. Daarvan wisten F. en ik ook niet wat we konden verwachten. De eerste dagen was hij een beetje van slag ('Blijven we hier?!') maar daarna vond hij het allemaal wel prima. We kregen een routine: 's ochtends een slaapje en wij lekker lezen in de tuin van het huisje, dan lunchen en Ergens Heen. Omdat A.

Ogenkost (3): vakantievoorpret

Waar ga je nou naartoe met een baby? F. en ik wisten 't even niet. Vliegen vonden we niet zo handig (want we willen gewoon alles mee kunnen nemen wat we willen), dus met de auto. Eigenlijk wilden we een vakantie 'zoals vroeger'. In Frankrijk dus. Maar een camping gaat nog een beetje te ver, dus we zochten een huisje. Eerst op Wimdu, toen op AirBnB, en ik kwam echt pareltjes tegen! Midden in de wildernis in Frankrijk, met een eigen zwembad. Maar die viel af, want in die regio kon het nogal heet (lees: kokend) worden. Uiteindelijk viel de keuze op Bretagne.

Vakantie: Maastricht & Liège

Het einde van de vakantie is nu echt-echt in zicht. Jammer, want ik vermaak me prima met wat vrije dagen: geen punt. Twee weken heb ik echt niets gedaan (op Terschelling), daarna heb ik wel weer gewerkt (aan hele leuke opdrachten, waarover later meer!). In de laatste echte vakantieweek (F. is alweer aan de slag) besloten we nog een paar dagen naar Maastricht te gaan. En, ‘nu we er toch zijn’, ook nog even naar Luik. Om Frans te praten, douchegel te kopen die alleen in Franse (en Belgische) supermarkten te koop is, Franse tijdschriften te lezen en een beetje rond te lopen.

Zomerbreak

Ik heb vakantie! Na een paar dagen met lekker warm weer, zwemmen en opdrogen aan de rand van het zwembad, patat eten in de zon, klusjes afronden, een nieuwe opdracht krijgen, toegeven aan de voetbalkoorts (en toen niet meer) en lekker veel boeken lezen ga ik morgen twee weken naar Terschelling.

Montpellier III: dwalen door straatjes en de bergen in

Montpellier is echt zo'n Zuid-Franse stad waar je perfect in kunt links-rechtsen. Dus dat deden F. en ik. We kwamen door de leukste kleine straatjes, liepen door hele steile straten (Ik: “Wel goed voor je kuiten.” F: “Ja, maar ik weet niet of dit het moment is waarop ik aan mijn kuiten wil werken…”) en maakten een paar iPhone-foto’s (want: te warm voor een extra tas) met een bijzonder stoffig filter.

Montpellier IV: de beste zomermuziekjes

Muziek die je tijdens een bepaalde periode vaak hoort blijft je altijd bij. In de eerste zomer zonder mijn vader hoorden we steeds Haus am see op de radio, en als ik dat hoor, denk ik daar altijd weer aan terug. In ons Franse huisje konden we alleen Radio du Sud, Montpellier centsixcinq ontvangen, maar als ik die zender nu op de iPad terugluister krijg ik altijd weer een vakantiegevoel. De beste, Fransigste, zomerigste hits!

Christopher Maé - Tombe sous le charme

Montpellier II: kunst en nachtelijke wandelingen

In een museum las ik deze brief die een kunstenaar schreef aan zijn moeder:

Depuis hier je suis installé et je nage dans la joie. A cinq minutes de la ville, perdu dans les pins et les roses, j'ai découvert un petit cabanon meublé. Devant les rives dorées du golfe, les flots bleus venant mourir sur une petite plage, ma plage et un bon mouillage pour Olympia. Dans le fond des silhouettes bleues des Maures et l'Esterel - j'ai lá de quoi travailler pendant tout mon existence - c'est le bonheur que je viens de découvrir

Montpellier I: vertraging en hitte

Ja jongens, ik weet dat het in Nederland ook heet is, maar hier is het ook heet. Elke dag. Maar goed, dat is natuurlijk iets dat je weet als je naar Zuid-Frankrijk vertrekt. Maar ook iets dat je toch steeds zwaar valt als je een voet buiten de deur zet.

Subscribe to RSS - Vakantie

Search form