Boek: Sisterhood Everlasting

12-4-2012

Hebben jullie dat ook? Dat je een boek hebt gelezen en de personages in je hart gesloten hebt en dat het boek dan uit is? Ik wel. Ik was dan ook (als één van de weinige lezers) dolblij met het laatste hoofdstuk in het laatste boek over Harry Potter. Door het cheesy hoofdstuk waarin beschreven werd hoe het Harry als volwassene verging, kon ik het personage dat ik jarenlang - van mijn elfde tot mijn achttiende - bij me gedragen had met een gerust hart achterlaten in het boek. Dat was anders met ontelbaar andere boeken, met open eindes, vage eindes, onbevredigende eindes, eindes die veel te raden over lieten…

Ann Brashares, jullie kennen haar vast wel van 4 Vriendinnen, 1 Spijkerbroek, had een verlangen om te laten zien hoe het ‘haar personages’ vergaan was. Ook ik had, als ik bij mijn moeder thuis het boek weer zag staan, wel eens gedacht: 'Goh, hoe zou het met Tibby gaan?’ Alsof Tibby niet alleen een personage was, maar ook een echt bestaand mens. Maar het antwoord op mijn vragen kwam, het was zover: Sisterhood Everlasting kwam uit. 

image

Een beetje cheesy, natuurlijk. En zo geweldig waren de '4 Vriendinnen’-boeken vroeger ook helemaal niet. Maar ik heb er toen enorm van genoten en ik kon me dan ook niet bedwingen Brashares nieuwste te gaan lezen. En ik heb er van genoten! ’t Verhaal is niet te moeilijk, fijn juist, voor tussendoor. Sommige verwachtingen komen uit, andere niet, en: wie gaat er dood? 

Voor wie bij personages die GTST verlaten weleens denkt: 'Hoe zou het daarmee gaan?’ Voor wie blij was met het laatste hoofdstuk van Harry Potter. Voor wie van Lena, Tibby, Bridget en Carmen is gaan houden en wil weten hoe het de dames vergaan is. Voor wie niet van open eindes houdt en wel kan tegen een beetje een tuttebellerig einde. Voor wie gewoon even lekker wil lezen: Ann Brashares - Sisterhood Everlasting.

Search form