Week 10: van koffiedate naar tuinieren

14-3-2016

Maandag was het best even wennen zo na de vakantie. Een hele week kon ik onderhandelen met F. over luiers en nu stond ik er op mijn thuisdagen weer alleen voor. 's Ochtends werd ik wel wakker met een prachtig schilderij op het dakraam (van ijsbloemen/ijsveren). Mooi! Het was van dat knisperige, zonnige weer dus gingen we naar buiten. Eenmaal in de doek wilde A. er nooit meer uit, dus de rest van de middag heb ik zo achter de computer gezeten. 's Avonds gaf ik NT2-les en met zuurkoolschotel en GTST inhalen eindigde de dag. Ik vind 't zooo spannend weer! Al ben ik heel bang voor die enge Hein en zat hij laatst zelfs in mijn droom.

Op dinsdag had A. een babydate met een heel schattig meisje. Ik heb hem al aan meerdere babymeisjes uitgehuwelijkt, maar deze was wel héél mooi. Ik at Marokkaanse griesmeelcake met abrikozen (zo lekker!) en A. besloot dat hij vanaf nu een peuter was en best de hele dag wakker kon blijven. Ver-moei-end. Het was wel heel gezellig om af te spreken en ik vind het sowieso superleuk dat ik zoveel andere mama's heb leren kennen, allemaal vrouwen (ik wil altijd meisjes zeggen, maar goed, misschien moet ik daarmee stoppen) die ik nooit had leren kennen als we niet de overeenkomst 'wekrijgeneenbaby' of 'wehebbeneenbaby' hadden gehad. Lekker gekletst. Zoveel herkenbaarheid maar ook altijd zoveel verwondering over hoe anders anderen het aanpakken (maar dat is prima! Ik vind dat gewoon leuk om te horen en te zien.)

Woensdag stond in het teken van lessen voorbereiden, toetsen nakijken en A. vermaken, want die was weer heel erg wakker (IK HEB VOETEN! OMG, IK HEB VOETEN EN IK KAN ZE OMHOOG ZWAAIEN!). Ondertussen werkte ik een beetje en bestelde ik het boek Mijn eeuw van de angst (zie hiernaast). Ik vind het echt een mooi boek (recensie komt nog!) en wilde het daarom graag zelf hebben zodat ik er ook dingen in aan kan strepen. Heel herkenbaar als je zelf wat fobisch bent op bepaalde vlakken.

Op donderdag begon de dag gehaast: om 7.40 besloot iemand (ik was het niet) (nee, F. was het ook niet) om mijn legging, de bank en z'n eigen outfit onder te spugen. Top, als je om 7.45 ergens moet zijn. Uiteindelijk kwamen we allemaal op de plek van bestemming aan. Ik ging lesgeven, 's ochtends aan een bende onwillige pubers en 's middags NT2. Daarna haalde ik A. op in de kou (brrr). 

Vrijdagochtend fietste ik in de kou maar met fijne muziekjes op naar school. Ik vind dat zo fijn, om op de fiets naar je werk te kunnen! F. en A. hadden intussen mannenochtend :'). Na het lesgeven kwam ik weer thuis en vertrokken we naar Friesland, lekker familieïg doen: thee drinken bij F.'s oma en eten 'bij mij thuis' (bij mijn moeder natuurlijk). Op vrijdagmiddag wil ik eigenlijk nooit iets anders dan op de bank liggen dus ik moet dan een beetje in actie blijven voordat ik helemaal in slaap val.

De zaterdag begon heel sportief want ik ging hardlopen! Ik koos ervoor om een korte broek aan te doen en dat was maar goed ook, want ik zag dat alle professionele hardlopers (bij wie ik mezelf natuurlijk ook tel :')) dat ook hadden. Ik liep 7 kilometer in de zon, zo fijn. Onderweg zag ik heel veel knoppen aan de bomen en natuurlijk overal krokussen. Zo vrolijk! We zagen ook dat de buren in de tuin aan het werk waren en echt waar: zien werken doet werken. Na Albert Heijn en Zeeman (rompers kopen, altijd te weinig) gingen we dan ook even de tuin in. Ik ben helemaal geïnspireerd om een moestuin te beginnen voor als we straks kunnen starten met groente en fruit geven en daarvoor moet de tuin wel een beetje aangepakt worden.

Dit is 'm nu, maar ik wil naast de magnolia (die in het midden staat) twee moestuinbakken neerzetten. Eentje met een rek sowieso, zodat we er klimmers in kunnen zetten. Achter tegen de coniferen willen we kamperfoelie en clematis zetten. En in de bak voor (waar nu grind ligt) komt grond met wilde bloemen (siererwten enzo) en zonnebloemen tegen de schutting aan. Achterin de tuin nog een stuk gras en dan zijn we al weer heel tevreden met de tuin!

Zondag was weer een zonnige dag, wat fijn. Met A. gingen we naar de stad voor een high tea bij Toet (voor wie het niet weet: daar kun je toetjes eten. En taart). Echt lente... 's Avonds lekker bloemkoolstampot met chorizo (we zijn er nog niet zat van) en Tony Chocolonely. Goede dag. :)

Comments

op

voetjes zijn ook zulke bijzondere dingen he.

Add new comment

Filtered HTML

  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

Search form