Week 7: van werkdagen naar babycafés

23-2-2016

Op maandag ging A. wennen bij de gastouder. F. bracht hem weg wegens traanangst bij mij :') en dat wegbrengen was al een mijl op zeven op zich: uiteraard lag hij nog te slapen op het moment van vertrek, moest hij toch aangekleed, zat hij te brullen in de maxicosi in de auto terwijl de navigatie vastliep en zat F. al om kwart voor acht te koken in de auto :'). (Uiteindelijk kwam alles goed, maakt u zich geen zorgen.) Ik kon hem 's middags weer ophalen en uiteraard leefde ik best naar dat moment toe, maar het was ook heerlijk om gewoon door te kunnen werken zonder steeds te denken: 'Hoor ik wat?' Hij was best moe en vond het wel tijd voor een beetje chillen op de mamachair. (Ik moet zo lachen om deze foto. Die beentjes.) 

Op dinsdag had ik een supersuccesvolle thuiswerkdag-met-baby! Hij sliep steeds als ik even door wilde werken. Ik ben bezig met het redigeren van methodes voor een uitgeverij. Heel leuk, want ik houd van zeuren over komma's en d's en t's en ik leer ook nog eens wat bij: op dit moment over pedagogisch werk (en dat is best relevant met een baby!) Uiteraard gingen we ook even naar buiten voor frisse lucht en daar was hetkoud, maar wel lente-achtig. Vrolijk hoor, al die bloesempjes en krokussen die kleur geven aan de buitenwereld!

Op woensdag bereidde ik mijn lessen voor de dagen erna voor en werkte ik verder aan het redactiewerk. Ik keek ook nog Vier handen op een buik terug van de avond ervoor, omdat ik dat zo fascinerend vind (al was deze aflevering heel erg treurig). Ik maakte ook nog een duistere foto met het kerktorentje van Zuidwolde erop.

De donderdag begon gestresst: behalve naar twee werkplekken moest A. ook naar zijn opvangplek toe. Een heel gedoe, voor 7:45, kan ik je zeggen. Uiteindelijk kwamen we allemaal op de plaats van bestemming aan, al had ik een kotsvlek op mijn legging en had A. een electische combinatie aan omdat de was een beetje achterliep. Ach ja, het zij zo. Ik gaf een les over Vondel, regelde wat dingen bij NS, ging naar de Pearle en maakte een klus af. 's Middags haalde ik A. op die vrolijk was (hopelijk om mij te zien. Vertel ik mezelf natuurlijk.)

Dan vrijdag: die was heel nuttig. Ik hoefde niet naar school omdat de leerlingen een toets hadden en in plaats daarvan heb ik met F. een gezamelijke rekening geopend en geluncht met wortel-gembersoep en wentelteefjes in een baby-vriendelijk café (Salmagundi's in Groningen, heel gezellig ook). Wat een leuke dag.

Op zaterdag zette ik me tot een hardlooprondje. Ik heb namelijk met mezelf afgesproken dat ik in december de halve marathon ga lopen. En daar moet wel voor getraind worden natuurlijk. Nu zit ik voorlopig pas op 5 kilometer (maar wel weer enigszins in mijn 'oude' tempo), maar ik vind het leuk om een groot doel te hebben en een halve marathon lopen is iets dat ik graag een keer gedaan wil hebben. En ook naast een fysieke een mentale uitdaging: ga ik de discipline vinden om 't vol te houden (en ervoor te trainen?)

Ik ben zo blij dat ik nu lekker 'buiten' kan lopen, gewoon tussen de weilanden... (En in de wind. Dat ook, helaas.)

Op zondag kregen we bezoek, waarbij de score voor A. een gaaf boek met geluidjes was. Eigenlijk is hij er nog te klein voor maar ik vind het zo leuk om het voor te lezen dat ik het gewoon alvast doe :'). Het bleef maar regenen en om het leed te verzachten keken F. en ik een film in bed toen A. een middagdutje deed. Het werd Soof, want die had ik nog steeds niet gezien. Ik vond 't een leuke film! (Al blijft Dan Karaty natuurlijk lichtelijk onuitstaanbaar.)

Deze week begin ik met online NT2-les geven (heel leuk!) en natuurlijk ook live. En het allerbeste: deze week is de laatste week voor de voorjaarsvakantie! Hoera!

Comments

op

Zeuren over d's en t's > LIEFDE! *grijnst*

op

ik moet echt een keer naar die Salmagundi's, nog nooit van gehoord! ga je ook weleens naar het ouder en kind cafe in de bieb? ook heel gezellig!

Add new comment

Filtered HTML

  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

Search form