Vakantie: Maastricht & Liège

10-8-2014

Het einde van de vakantie is nu echt-echt in zicht. Jammer, want ik vermaak me prima met wat vrije dagen: geen punt. Twee weken heb ik echt niets gedaan (op Terschelling), daarna heb ik wel weer gewerkt (aan hele leuke opdrachten, waarover later meer!). In de laatste echte vakantieweek (F. is alweer aan de slag) besloten we nog een paar dagen naar Maastricht te gaan. En, ‘nu we er toch zijn’, ook nog even naar Luik. Om Frans te praten, douchegel te kopen die alleen in Franse (en Belgische) supermarkten te koop is, Franse tijdschriften te lezen en een beetje rond te lopen.

Les photos! (Van Maastricht. En van over de grens.)

Het was die dag in Luik 30 graden (ofzo) en ik had honger (dus chagrijnig), maar we liepen toch een enorme trap op en we werden beloond met dit uitzicht. Mooi! (Uiteindelijk beneden gegeten bij een hilarische snackbar met de hilarische naam Tout est bon dans le cochon :’)

Ik wil dat gele huis! Met bloemetjes erop geschilderd!

(Zo geel! Omdat we in het - vieze! - Belgische treintje zaten en ik toen ineens dacht: 'Wat een grappig walvisachtig ding is dat eigenlijk.’)

Op aanraden van velen gingen we eten bij Marres Kitchen in Maastricht en dat was heerlijk. We zaten lekker in de tuin en het was zo leuk (en lekker) allemaal (:

We logeerden in St. Martenslane, dat bij het Townhouse Hotel hoort. Daar hadden we een fijne kamer (met bad!) en met flashy gekleurde lichtjes. Townhouse (daar was het ontbijt) en dit hotel zijn echt aanraders als je een keer naar Maastricht gaat: dicht bij het station en niet ver van het centrum, lekker ontbijt, hele aardige mensen en heel belangrijk: lekkere bedden. 

Voor een echte noorderling is Maastricht altijd heel ver weg en ik krijg al een vakantiegevoel als ik heuvels zie. ('Kijk! Heuvels!’) Ik vind het gewoon een fijne stad en perfect voor een paar dagen weg in eigen land :).

Add new comment

Filtered HTML

  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

Search form