Over Sigrid

Ik ben Sigrid (1989) en FONKELIG.nl is mijn blog. Hier schrijf ik over mijn heel gewone leven, over dingen die ik mooi vind, over boeken en over huis/tuin/keuken-dingetjes (sommigen noemen dat lifestyle; ik noem het gewoon HTK).

Ik schrijf over mijn leven als twintiger, als student-af, als freelancer, als dromer, als vriendin, als verloofde, als kersverse moeder, als docent en als blogger. Dat doe ik al heel lang en op verschillende adressen, dus ja: het kan best dat je me al kent!

De naam FONKELIG heb ik gekozen omdat ik houd van alles wat fonkelt. Lichtjes in het donker. Lampionnen. Kaarsjes. ’s Ochtends zomaar in het zonnetje kunnen fietsen. Gewoon, die kleine dingen die het leven fonkelend maken. (Maar ik schrijf niet alleen over de mooie dingen. Af en toe is het leven gewoon klote en daar moet ook over geschreven kunnen worden.) (Also: natuurlijk wilde ik liever 'fonkeling', maar tja. Al bezet. Dus maar een neologisme, dichterlijke vrijheid, enzo.)

Meer over Sigrid
Ik ben geboren in Groningen, opgegroeid in Drenthe en Friesland en nu alweer acht jaar Groninger. Eerst als student, toen als docent-in-opleiding en nu als freelancer/docent samen met F. (27), met wie ik verloofd ben én in oktober baby A. heb gekregen!

Ik houd van boeken (vooral van nieuwe literatuur, van prentenboeken, van verhalen met een historische twist en van young adult). In ons huis vind je dan ook Heel Veel boeken! Verder houd ik van mooie plaatjes (gewoon ergens zijn en kijken, soms een foto maken), van hardlopen, van yoga, van reizen (de voorpret, het er zijn…), van iets ‘gezellig maken’, van nieuwe recepten proberen en van lekker wandelen in de natuur (bij voorkeur bij de zee).

Waar schrijf ik over?
Ik heb altijd persoonlijke stukjes geschreven: gewoon, over mijn leven. Met alle ups en downs. Samenleven met een manfiguur? Ja hoor, over geschreven. Huisgenoten? Ja. De leukste stad van Nederland (Groningen)? Tuurlijk, is een stukje over. De dood? Ja. Lievelingsboeken? Ja! Volwassen worden? Natuurlijk. Mijn studie? Zeker weten.

Op FONKELIG.nl vind je de ‘ouderwetse’ blogstukjes, zoals je die misschien kent van eerdere blogs, onder ‘Leven’. In de categorie ‘Mooi’ staan gewoon foto’s, quotes en dingen die ik mooi vind. Die mijn leven een beetje mooier maken (of zouden kunnen maken, afhankelijk van de prijs ervan…). Onder ‘Boeken’ vind je recensies, de boeken die ik die maand heb gelezen en tja, alles over boeken. ‘HTK’ is een categorie voor alles over eten, wonen, reizen, zwangerschap, baby’s en dat soort dingen. Sommige HTK-achtige stukjes staan natuurlijk  bij ‘Leven’ (en andersom). Maar dat begrijpen jullie vast wel.

Vragen…
…die me wel eens gesteld worden of waarvan ik me zou kunnen voorstellen dat ze gesteld zouden kunnen worden.

Wat heb je gestudeerd? Ik heb een propedeuse Kunsten, cultuur en media gehaald aan de universiteit en toen ben ik Nederlands gaan studeren. Daarna volgde een master Neerlandistiek, richting moderne letterkunde en daarna ben ik een post-master Leraar voortgezet hoger onderwijs gaan doen. Die heb ik in juli 2015 afgemaakt. Sindsdien mag ik mezelf master of arts in education noemen en daar ben ik heel trots op!

Wat doe je allemaal in het leven? Sinds 2013 freelance ik onder de naam ‘Het Imaginariaat’. Ik schrijf en redigeer teksten, ik ontwikkel educatieve concepten en ik geef taalcursussen. Dat vind ik heel erg leuk: het ontwikkelen van de ondernemer in mij geeft me een krachtig gevoel! Nu ik mijn eerstegraads bevoegdheid heb mag ik ook aan de slag als docente Nederlands en dat staat dan ook op het programma voor 2016.

Wie is F.? Ik noem F. altijd gewoon F. op mijn blog. Hij is mijn partner-in-crime, mijn huisgenoot, mijn vriendje, mijn lover en ik ken hem al 10 jaar. F. is 27, werkt (ook) in het onderwijs, maar dan ‘achter de schermen’: hij maakt websites en doet van alles met sociale media.

☞ Meer vragen? Stel ze! Of mail me, dan zet ik ze erbij.

Search form